Aceasta supa este de origine ruseasca si se face din verdeturi crude drese cu kefir, ideala pentru diete si mesele de vara.
Pentru 6 persoane:
1,5 l Chefir
0,5 apa minerala carbogazata
5 oua fierte
4 castraveti mici
4 crenvursti
o legatura mica de patrunjel, marar, ceapa verde
3 cartofi fierti
1 lingurita de radacina de hrean proaspat ras (optional)
2 linguri de smantana
sare
Ouale, crenvurstii, castravetii se taie cubulete. Carofii se taie in 4. Verdeturile se maruntesc ca de obicei pentru supe. (In loc de crenvursti, se poate folosi carne fiarta de vita sau pui, taiata cubulete)
Toate ingredientele maruntite se pun intr-un bol si se dreg cu apa minerala, kefirul si sarea.
De preferat sa se consume in aceeasi zi cand a fost pregatita. Iar pentru o senzatie mai răcoroasă, se lasa pentru o ora la frigider.
In farfurie se mai poate adauga o lingura de smantana. Pofta buna sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu