Translate

joi, 15 mai 2014

Prajituri cu dulceata de prune si halva


Pentru o tava mare
4 oua
200 g margarina
faina
sare
1 lingura de zahar
coaja de lamaie
500 g dulceata de prune
200 g halva

Aceasta reteta esta o inventie aparuta in momentul cand am vrut sa fac o prajitura cu dulceata de prune unde era nevoie de miez de nuca si nu-l aveam. Deci, reinventata, a aparut halvaua, din spusele prietenilor mei, a fost o experienta destul de reusita, de aceea am hotarat sa ma impart cu aceasta reteta. Pentru blat folosim galbenusurile frecate cu un strop de sare, apoi adaugam margarina taiata cuburi, coaja de lamaie, o lingura de zahar si faina pana obtinem un aluat usor de modelat.


Il punem la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp batem albusurile si le incorporam cu halvaua data prin razatoare.


Apoi intindem aluatul in tava.


Punem primul strat dulceata de prune.

 

Apoi intindem albusurile cu halvaua si il lasam la cuptor 45 de minute la 180°C.
Prajitura va avea o culoare maro-verzuie. Cand se raceste se taie bucati si se presara cu zahar pudra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu