Azi in Bucataria Mea, este ziua mancarii indiene, de la 12.00 miroase in tot blocul a curry, cardamon, scortisoara, chimen, coriandru, tandoory, garam masala, ghimbir... deci, intr-un cuvant " Chicken tikka masala". Si ma gandeam eu ca la bunatatea asta de sos i-ar sta bine cu niste Naan alaturi, adica paine indiana.
Aceasta paine este preferta mea, de cate ori am ocazia sa mananc in restaurante indiene, incerc diferite variante a acestor turtite. Aceasta este cea mai simpla reteta care am gasit-o, analizand mai multe prezentari facute chiar de indieni. Este delicioasa si varianta cu cascaval, dar sa incepem cu ceva mai simplu :) Deci, spor!
Pentru 7 turte:
500 g faina
200 ml apa/iaurt
2 linguri de unt topit
o lingura sare/zahar
1/2 plic de praf de copt
ulei
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Se adauga untul topit, sarea si zaharul .
Se amesteca bine cat e fierbinte untul.
Apoi se adauga apa si se formeaza o coca un pic lipicioasa, dar se elibereaza de pe maini cu un pic de ulei.
Se lasa sa se odihneasca. Apoi se imparte in bilute cat un ou de gaina.
La indieni am vazut ca impart cu mana, cam cat iese din pumn.
Se mai lasa 5 minute sa se odihneasca. Apoi se intind turte cu sucitorul.
Fiecare foaie se unge cu peria cu ulei. Si se aranjeaza in felul urmator.
Apoi se ruleaza formand iar bilute.
Se incinge tigaia, fara ulei! Se intind turte si se ung cu putin ulei,
apoi se pun in tigaia fierbinte.
Inainte de a o intoarce se unge iar cu peria cu putin ulei.
In total, o turta se coace maxim in 5 minute.
Cand sunt gata toate, cat sunt calde se dau cu unt topit ca sa ramana moi.
Se mananca cu sosuri de "Chicken curry" sau "Chicken tikka masala", reteta care se gaseste tot pe acest blog.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu