Orez fiert, pilaf sau alte forme si denumiri intalnite in Romania. Cand am gustat pentru prima data risotto, am inteles ca un orez fiert poate avea si un altfel de gust, chiar total neasteptat! Poate parea simplu la prima vedere, dar gustul si aromele sunt cei care ii determina valoarea.
Pentru 4 persoane
300 g orez pentru risotto
300 g ciuperci de orice fel
1 ceapa
100 ml vin alb
30 g unt
1 litru de supa de legume
100 g parmezan
sare
piper negru
patrunjel
1 catel de usturoi
Orezul pentru risotto trebuie sa fie special, pentru a obtine gustul adevarat al unui risotto italian.
Importan, el este acoperit cu amidon si cand se pune in tigaie nu se spala! Pentru a forma legatura cremoasa intre boabele de orez.
Se incinge tigaia cu un pic de ulei, unde se adauga un catel de usturoi si se frig ciupercile.
In alta tigaie intr-un pic de ulei se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile peste ea si orezul.
Se rumeneste 2 minute apoi se adauga vinul si se lasa sa se evapore.
Apoi rand pe rand se adauga supa de legume fierbinte. Se sareaza, se condimenteaza cu piper negru. Risotto se gateste fara capac.
Timpul de coacere, depinde la de orez la orez, eu l-am tot gustat pe racurs. Ar trebui sa fie cremos ca consistenta, iar bobul sa ramaie "al dente".
Cante este gata, se ia de pe foc si se adauga untul, parmezanul ras, patrunjelul si se amesteca.
Acum se pune capacul si se lasa un pic sa se combine aromele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu