Translate

joi, 15 mai 2014

Crema de vanilie


Aceasta crema sta la baza multor retete de dulciuri si torte, se foloseste mai des pentru eclere si gogosi, eu insa, o folosesc  la torte cu blatul moale sau la tortele cu foietaj. Am incercat de multe ori sa urmez  retetele de pe internet pentru a obtine crema ideala, dar intotdeauna au necesitat imbunatatire, ba se taiau galbenusurile, ba era prea lichida, alteori avea nuanta mai pala. Acum avand reteta mea din care stiu ca iese o crema perfecta, o voi impartasi pe acest blog.


 
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g  faina
  • 500 ml lapte
  • coaja de lamaie 
  • sare
  • zahar vanilat
  • 25 g unt

Cum spuneam, in multe retete am vazut ca se bat ouale separat cu un pic de lapte apoi se incorporau cu laptele deja fierbinte, la mine insa, s-a intamplat sa mi se taie galbenusurile. De aceea le bat cu un praf de sare, apoi adaug zaharul, faina, si treptat laptele rece! Asa evitam cocoloasele in crema. Punem compozitia direct la foc, de recomandat un vas cu fundul gros, ca sa nu se arda crema,  amestecam incet si cam in primele 5 minute vom observa deja ca incepe sa se lege. Adaugam coaja rasa de la o lamaie si zaharul vanilat si o mai tinem pe foc pana capata consistenta unei budinci. Apoi amalgamam untul si o lasam sa se raceasca. 
Ca sa obtinem o crema mai pufoasa, se bat separat albusurie pana devin spuma si se incorporeaza treptat cu crema rece, prin miscari verticale cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn.
Este foarte buna de mancat si asa, pe post de budinca. 
Pofta buna va doresc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu