Pentru 4 portii:
5 zucchine
100 g bacon cubulete
50 g coucous
2 cepe verzi
1 lingura de boia dulce
2 linguri sos de rosii
sare
Zucchinele sunt aceeasi dovlecei, doar ca au o textura mai fina si un gust mai putin pronuntat. In principiu se pot folosi si dovlecei normali. Umpluti cu couscous e o inventie care mi-a venit pe moment cand am vrut sa evit sa-i umplu cu carne, iar gustul obtinut aminteste mult parfumul mancarii marocane.
Dovleceii se spala si se taie cilindri de aceeasi lungime, cam 4 cm. Apoi se scobesc, iar miezul se taie cubulete si se foloseste mai departe in reteta.
Se incinge o tigaie si se pune cozile de ceapa si baconul, apoi se adauga boiaua si cubuletele de zucchine, apoi cand se mai inmoaie un pic adaugam sosul de rosii.
Direct in tigaie se toarna couscous-ul si se acopera cu apa clocotita. Cand absoarbe toata apa, se umplu zucchinele.
Se acopera bine vasul si se dau la cuptor la 180 C, pentru 40 min.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu