Translate

sâmbătă, 17 mai 2014

Pizza in casa


Blatul pentru 4 pizza mari
1 kg faina
450 ml apa
100 ml ulei
30 g sare
5 g zahar
15 g drojdie de bere

Compozitia
masline
ardei gras
porumb
piept de pui (fiert)
cascaval ras
sos de rosii
origano
2 linguri de ulei de masline

Pizza este regina bucatariei italiene dar si cea mai practicata mancare din restaurantele si localurile din tara noastra. Ce ar fi sa stim sa o facem bine si acasa. In principiu, compozita nu este o probleme, aici totul depinde de fantezie si de...ce ai prin frigider. Aluatul este cel care defineste calitatea si diferenta de ceea ce mancam in localuri si ceea ce ne iese in realitate acasa. Reteta acestui blat este chiar de la un bucatar din Italia asa ca nu are cum sa nu iasa.
Zaharul se dizolva in apa calda unde se adauga si drojdia. Separat intr-un bol se toarna faina si se face o gropita in mijloc, unde se pune sarea, uleiul de masline apoi se adauga si drojdia dizolvata in apa. Lucram compozitia pana obtinem o coca. O trecem pe un tocator mai mare si o framatam vreo 10 minute.


Apoi o tranferam inapoi in bol si o acoperim, lasand-o sa se odihneasca cam o ora si jumatate la cald. Pana se dubleaza in volum.


Din aceasta compozitie facem 4 bile mai mici si le folosim pe rand pentru prepararea pizzei. Cand este suficient de intins in tava ungem aluatul cu sosul de rosii si ulei in amestec. Apoi il dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim toate ingredientele pentru montare si scotand tava, le punem pe toate pe rand.


Mai dam tava la cuptor pentru alte 8-10 minute supraveghind sa nu se topeasca prea tare cascavalul.
E un deliciu! Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu