Translate

joi, 22 mai 2014

Chicken Tikka Masala (Indian Food)


Pentru sos:
1 kg de piept de pui sau pulpa superioara
100 ml smantana
250 suc de rosii
2 cepe mari
1 lingura de zahar
sare
1 lingurita de cumin
1 lingura de garam masala
1 lingurita de coriandru boabe
1 lingurita de ghimbir
3 catei de usturoi
1 chilly
pasta de ardei rosu
1 lingura de tandoory
1 lingura de sofran
ulei

Carnea de pui de taie cuburi cam de 3 cm. 


Se sareaza si se condimenteaza cu 1 lingura de tandoory si 2 linguri de ulei.
Se lasa la marinat cat timp se face sosul.


Pentru sos:
Se taie julien 2 cepe mari si ardeiul chilly, se pun in tigaia cu ulei incins. Se adauga pe rand: ghimbirul, zaharul, garam masala, sofranul, coriandru boabe, cuminul, usturoiul maruntit. Se amesteca toate cu ceapa si se lasa pana se incepe a rumeni, apoi se adauga pasta de ardei si sosul de rosii. Asa arata amestecul:


Se lasa la fiert 10 minute apoi se da prin blender pana se obtine o masa omogena. 


In acest moment incepem a praji carnea de pui, la foc intens ca sa se inchege bine si sa nu dea drumul la suc.


Cand este facut pe toate partile, se uneste cu sosul pregatit anterior si smantana. 


Se amesteca si se lasa la fiert la foc mic cam 20 de minute. 
Se serveste cu garnitura de orez sau pireu. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu