Translate

miercuri, 14 mai 2014

Chec cu mere


700 g mere
200 g faina
200 ml lapte
100 g unt
2 oua
sare
200 g zahar
vanilie
scortisoara
o lamaie
Merele se curata de coaja si cotor. Se taie felii, iar cu sucul unei lamai se stropeste peste ele ca sa nu se oxideze. 
Separat batem ouale cu un fir de sare, apoi adaugam zaharul, laptele, faina cu scortisoara cernute impreuna, untul cubulete moi, coaja de lamaie rasa si vanilia. Peste masa obtinuta adaugam merele si le amalgamam. Tava se tapeteaza cu foaie de copt si se unge cu unt, se toarna compozitia in tava, eventual, deasupra se taie un mar si se aranjeaza feliile in forma de decor. 
Se coace 45 de minute la 180°C.
Cand e gata si inca este cald se mai cerne un pic de scortisoara deasupra pentru o aroma mai intensa.
Iar cand se raceste, se presara cu zahar pudra.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu