Aceasta reteta este reinvetata dupa o reteta originala italiana de Ciambelle cu lapte si oua,
in varianta de post insa, am exclus laptele, ouale si am pus mai multi cartofi,
care ii face mai pufosi si mai moi.
O portie (circa 50 gogosi)
1 plic drojdie uscata
4 cartofi fierti
100 ml apa
100 g zahar
vanilie
coaja de lamaie
sare
50 ml ulei
faina cat necesita
Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita. Se adauga zaharul dizolvat in 100 ml de apa calda, apoi sarea, uleiul, coaja de lamaie si vanilia.
Drojdia se amesteca cu faina si incepe a se framanta pana se obtine o coca nu foarte dura.
Se lasa la loc cald si se acopera cu o pelicula.
Cand isi dubleaza volumul, se trece pe masa si se intinde incet cu mana,
apoi cu telul pana la 0,5cm
Cu un pahar se formeaza covrigeii.
Se lasa cel putin 10 minute sa se odihneasca, intre timp se incinge uleiul in tigaie (o cantitate suficienta).
Se pun covrigeii la prajit cat incape.
La temperatura ei isi dubleaza volumul.
Se coc pe o parte apoi pe celalta.
Se trec prin zahar cat sunt fierbinti.
Pofta buna sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu