Torta "Pavlova" a fost creata in 1926, in Noua Zeelanda si a fost numita in cinstea faimoasei balerine ruse- Anna Pavlova.
Este constituita din trei elemente de baza: stratul de bezea, crema si fructele.
Pentru blat:
6 albusuri
300 g zahar
2 linguri de amidon
1 lingura de otet
vanilie
Pentru crema:
6 galbenusuri
750 ml lapte
150 g zahar
vanilie
2 linguri de amidon
Decorul:
fructe de padure proaspete sau congelate
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma la viteza maxima.
Cand sunt aproape ferme se adauga zaharul treptat, apoi amidonul si otetul. Si se bat la viteza maxima pana cand se dizolva zaharul.
Apoi cu lingura, se pune compozitia in tava tapetata.
Si se da la cuptorul incins la 150° C.
Se tine la cuptor 1 ora, 1 ora si 10 min., depinde de cuptor. Se verifica din cand in cand sa nu se arda. Prajitura ideala ar trebui sa fie crescuta, cu coaja crocanta si de un alb-crem la culoare.
Se lasa sa se raceasca in voie, in cuptor. Daca observati ca scade in volum, ne este nimic grav! Asa trebuie sa fie!
Pregatim crema, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spuma, apoi de adauga amidonul si treptat laptele. Se pune compozitia pe foc si se amesteca pana se ingroasa.
Cand crema se raceste, ornam torta. De preferat, sa fie mancata in aceeasi zi, pentru ca stratul crocant al blatului, va trage umeditatea din crema si nu va mai fi la fel de crocant.
Asa arata feliata. Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu