Translate

marți, 27 mai 2014

Salata de vara


Aceasta salata este o inventie din produsele gasite prin frigider. Dar care s-a dovedit totusi a fi o improvizatie reusita cu un gust racoros si proaspat. 

1 avocado
3 oua fierte
1 piept de pui fiert
un castravete
sare
piper negru
maioneza


Pieptul de pui fiert se taie in lung sau se scarmana. 


Ouale se dau prin razatoare.


Avocado se curata si se da prin razatoare si el.


Inainte de a incepe aranjarea salatei in straturi, se va tine cont ca fiecare strat se repeta de doua ori, respectiv, se foloseste cate jumatate din fiecare cantitate.
Eu am folosit pelicula pentru a putea rasturna salata mai usor la sfarsit. 
Primul strat: avocado ras, se sareaza si se unge cu maioneza.


Al doilea strat: pieptul de pui, se condimenteaza cu piper negru si la fel se unge cu maioneza.


Urmatorul strat: ouale date prin razatoare, apoi repetam procedura cu maioneza.


Castravetii dati prin razatoare trebuiesc usor storsi de suc pentru a evita excesul de lichid in salata.
Dupa acest strat, repetam totul de la inceput pana umplem vasul.


Cel mai indicat e sa fie rasturanta inainte de a fi servita la masa, avocado avand proprietate de oxidare, in bolul inchis isi va pastra mai bine culoarea.
Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu