Translate

miercuri, 14 mai 2014

Tagliatelle cu tentacule de calmari


Pentru 4 persoane:
1 confectie de tentacule inghetate sau proaspete
1 confectie de Tagliatelle 
1 conserva de rosii decojite
50 ml vin alb
2 catei de usturoi
patrunjel
sare, piper
la dorinta 2/3 frunze de basuioc



Calmarii se decongeleaza la temperatura camerei, se taie. Intr-o tigaie se incinge ulei cu 2 catei de usturoi pentru aroma, se pun calmarii. In scurt timp vor deveni roz si vor lasa apa. Se adauga intre timp vinul si se lasa sa se evapore alcoolul, apoi rosiile maruntite. Se condimenteaza cu sare si piper, iar dupa 15 min adaugam patrunjelul tocat.
In principiu calmarilor nu le trebuie mult timp pentru a fi gata, daca ii tinem  prea mult la foc devin atat de moi incat isi pierd gustul si textura.

Separat fierbem tagliatelle in apa sarata. Dar nu pana la capat, la jumatate din fierbere, le trecem in tigaia cu calmari, asigurandu-ne ca avem suficient loc ca sa le amestecam pe toate. Lasam la foc inca 5 minute totul impreuna. In asa fel, pastele vor trage aromele din sos mai bine.


Va urez pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu