Aceasta ciorba de origine ruseasca, foarte parfumata datorita afumaturii si deosebita in acelasi timp pentru ca contine castraveti murati. Este usor de facut! As spune ca este ciorba "la minut".
Cantitatile la aceasta ciorba dupa volum, ar trebui sa fie cam la fel. Deci, aceeasi cantitate de ceapa, afumatura si castraveti.
Ingrediente:
4 cepe
6 castraveti murati
500 g de afumatura de diferite feluri ( Kaiser, Ceafa, Scarita, Carnat)
1 pahar de moare de la castraveti
2 linguri de bulion de rosii
frunza de dafin
patrunjel
sare
piper
Ceapa se taie julien.
Castravetii se taie in lung. la fel ca si afumatura.
Ceapa se caleste odata cu afumatura. Apoi se adauga castravetii. La foc mic, cu capac, se calesc cam 5 minute. Dupa care se adauga bulionul de rosii si frunza de dafin.
Pentru a grabi procesul de gatire, separat se fierb 2 l de apa si se toarna peste amestec.
Din momentul cand da in clocot totul, se adauga moarea, sarea, piperul, dupa gust.
Iar peste 10 minute cand va fi gata, se adauga patrunjel tocat.
Poate fi servita in farfurie cu o lingura de smantana si o felie de lamaie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu