Translate

marți, 20 mai 2014

Rulada de spanac si branza, cu sos de Besciamella

Pentru aluat:
3 oua
sare faina

Pentru compozitie:
1 kg spanac
200 g cas de oi
50 g parmezan
sare
2 cepe verzi
ulei de masline

Pentru sosul Besciamella:
2 linguri de faina
500 ml lapte
50 g unt
50 g parmezan
sare

Pentru stratul de baza:
sos de rosii



Aluatul, este exact ca si cel pentru taieteii de casa, se face o coca din 3 oua, putina sare si faina. Se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc restul.


Intr-o tigaie incinsa se rumenesc cozile de ceapa verde, dupa putin timp se adauga spanacul prefiert si se caleste un pic. Apoi se marunteste in blender, unde se mai adauga branza si parmezanul ras.


Se va obtine o compozitie deja suficient de sarata, dar totusi, fiecare o poate condimenta dupa gust.


Pregatim besciamella: Se bat 1 linguri de faina cu o cantitate mica de lapte si un praf de sare. Dupa care se pune pe foc si amestecandu-l treptat, se adauga restul de lapte. Iar cand incepe a se ingrosa, se adauga untul si parmezanul ras.



Se intinde aluatul si se pune compozitia in strat de 1 cm.


Se ruleaza si se taie medalioane de 2 cm grosime. Se unge tava cu sos de rosii si se aranjeaza medalioanele.


Se ung cu sosul de Besciamella, se adauga jumatate de pahar de apa si se presara cu parmezan ras.


Se dau la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu si se verifica daca mai trebuie adaugata apa.


Pofta buna sa aveti!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu