Translate

marți, 26 august 2014

Sîrniki (Papanaşi)



Aceasta este o reteta ruseasca de papanasi cu gust din copilaria mea. Este usor de facut, fara drojdie si nu necesita cantitate mare de ulei. Stafidele sunt optionale.
Pentru 15 papanasi:
500 g branza de vaci
3 oua
coaja rasa de la o lamaie
5 linguri de zahar
100 g faina
praf de vanilie
praf de sare

Branza si ouale se pun intr-un bol si se omogenizeaza.


Apoi se adauga coaja de lamaie, sarea, zaharul, vanilia si faina cernuta.


Optional se adauga stafide.


Pe un tocator se presara faina si se formeaza bile din compozitia obtinuta. Se turtesc ca parjoalele.


In tigaie se incinge uleiul cat sa acopere fundul tigaii. Apoi se adauga papanasii. Se prajesc pe o parte apoi pe alta cam 5 minute in total. 


Se scot pe servetele de hartie ca sa absoarba excesul de ulei. 


Cand sunt gata se servesc cu smantana.


Pofta buna sa aveti!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu