Translate

vineri, 13 iunie 2014

Torta de orez


Aceasta torta e o reamintire a orezului cu lapte cunoscut de toti. Italienii au facut din el insa un desert delicios pe care il mai numesc si "Torta decoratiunilor". Aceasta prajitura bologneza, a fost pregătita cu ocazia celebrării a zecea aniversare a parohiei. Cu această ocazie, familiile aflate în proprietatea parohiei expuneau draperii colorate la ferestre (prin urmare, "decoratiuni").  

200 g orez 
100 g de zahăr 
3 oua 
500 ml lapte 
50 ml de apă 
50 g de unt 
sare 
coaja de lămâie /portocala
vanilie
                                                                       PREGATIREA
Orezul se pune la inmuiat in apa calda, separat fierbem laptele cu apa, sarea si zaharul, apoi se adauga orezul.


Se lasa la foc mic pana e aproape gata. Se aduga untul, vanilia si coaja de lamaie sau portocala. Se lasa sa se raceasca.


 Separat se bat ouale.
Cand orezul este aproape racit, se adauga ouale batute.


Se amesteca bine compozitia, se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmeti. 


Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 C, pentru jumatate de ora.


Vizual, ramane aproape neschimbata, capatand insa consistenta unei budinci. Cand se raceste, se indeparteaza cu delicatete din tava, avand tendinta sa se lipeasca totusi.

Este foarte gustoasa si fara dopinguri, eu insa va propun unul foarte simplu.
1 pahar de zmeura
2 linguri de zahar
1 lingurita de amidon


Amidonul se dizolva intr-o lingura de apa rece, separat se pune la foc zaharul cu zmeura si se aduce la fierbere. Apoi se stinge focul si se adauga si amidonul continuand sa se amestece, se trece prin strecuratoare obtinand un sos fin si cu o culoare intensa.


Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu