Translate

vineri, 6 iunie 2014

Paella cu fructe de mare


400 g orez
300 g legume congelate mixte
300 g calmari
200 g midii
1 ardei
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 rosie
1 lingura de sofran
50 ml vin
sare
1 frunza de dafin
1 litru de apa clocotita
1/2 ardei iute
Se caleste ceapa, ardeiul si  cateii de usturoi, taiati marunt, la foc mic. La alegere se adauga si ardei iute.


Cand ceapa devine transparenta, se adauga orezul (eu folosesc orez prefiert, pentru ca sigur isi pastreaza forma) si se mai lasa un pic la foc sa devina si el transparent.


Apoi se adauga 50 ml de vin alb. Se lasa sa se evapore. 


Separat tocam o rosie.
 Apoi adaugam legumele congelate si cubuletele de rosie si amestecam totul.


Intr-un pahar cu apa calda, dizolvam o lingura de sofran pe care il adaugam peste amestecul de orez.




Calmarii se taie cuburi in diametru de 2 cm.


Peste orez se adauga 1 litru de apa clocotita, apoi calmarii si midiile.


Se sareaza, se adauga frunza de dafin si se lasa la foc mic pana absoarbe toata apa.
Atentie! Nu se amesteca pana nu este gata.


Pofta buna!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu