Translate

joi, 19 iunie 2014

Prajitura cu ciocolata si visine


3 oua
2 linguri de cacao
1 pachetel de praf de copt
200 g zahar
300 g visine
3 linguri de fulgi de ciocolata
150 ml lapte
100 g unt
putina sare
300 g faina
esenta de rom si vanilie


Untul de topeste separat. Ouale se bat cu zahar si putina sare pana devin o masa cremoasa. Apoi se adauga laptele, vanilia si esenta de rom. Separat se cerne faina si cacao si se adauga la compozitia de lapte si oua. Se amesteca intens si treptat se toarna untul. 


Iar cand totul este omogenizat, se adauga si visinele (pot fi dulceata sau proaspete). 
Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se unge in prealabil cu unt.
Apoi se toarna compozitia.


Se da la cuptorul incins in prealabil pentru 35 de minute la 180 C.
Se verifica daca este gata cu o scobitoare.
Cand se scoate tava de la cuptor se mai lasa cateva minute sa se raceasca pana se scoate din tava.
Fiind o prajitura foarte frageda, cand este calda se poate rupe.


Poate fi orna cu o crema de ciocolata sau presarat cu cacao cernuta.
Pofta buna sa aveti!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu