Pentru clatite:
3 oua
0,5 l lapte
putina sare
1 lingura de zahar
100 g faina
jumatate de pachetel praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
4 linguri de unt topit sau ulei.
Pentru sos de vanilie:
2 galbenusuri
1 lingura de amidon
5 linguri de zahar
0,5 l lapte
vanilie
Aceste clatite sunt aproape la fel ca clatitele obisnuite, deosebirea este ca au compozitia mai groasa si datorita prafului de copt, sunt mai pufoase si mai consistente.
Se bat ouale cu sarea si zaharul, apoi se adauga faina si se bate bine pana dispar cocoloasele, treptat adaugam laptele, coaja rasa, praful de copt cernut si untul topit.
Tigaia se unge cu unt sau ulei si se pune la foc, se adauga o cantitate suficienta de compozitie in tava si urmarim sa nu se arda. Acest fel de clatite, datorita consistentei, necesita un timp de gatire mai mare.
Si asa, rand pe rand se coc toate, intre timp, daca este necesar se mai unge tava cu ulei sau unt.
Prepararea cremei
Aceasta crema a aparut in mai multe din retetele mele. Si totusi revin la ea, de fiecare data pentru a va usura cautarea pe blog.
2 galbenusuri se freaca cu un praf de sare, pentru intensitatea culorii, se adauga zaharul, apoi laptele rece si amidonul. Amidonul in lichidele reci se dizolva usor.
Se pune la foc mediu si se amesteca pana se ingroasa, cand este aproape gata se adauga esenta de vanilie.
Combinatia cu dulceata de cirese sau visine, este foarte buna, aciditatea fructelor taie din gustul dulce si moale al clatitelor cu crema.
Este un mic dejun rapid si gustos. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu