300 g carne tocata de vita
100 g orez
3 catei de usturoi
1 ou
1 morcov mare
2 cepe
1 ardei capia
o legatura de patrunje, marar si leustean
2 rosii
300 ml bors acru
piper negru
frunza de dafin
radacina de patrunjel
Ceapa, ardeiu, morcovul se curata se spala si se toaca. Se pun in cratita in ulei incins.
Cand s-au inmuiat legumele, se adauga si rosiile taiate cubulete.
Lasam in continuare sa se caleasca. In aceest moment, se poate adauga si radacina de patrunjel data prin razatoare. Se adauga 2 litri de apa si se lasa pana incepe a fierbe.
Separat pregatim perisoarele.
La 300 g carne, am adaugat 1 catel de usturoi maruntit si un pic de patrunjel tocat. Se da 2 ori prin masina de tocat, se adauga oul, sarea, piper negru si orezul. Din masa obtinuta, formam bilute mici.
Cand incepe sa fiarba apa, se sareaza si se adauga perisoarele. Se mai pune o frunza de dafin si piper negru dupa gust.
Perisoarele vor fi gata cam in 15 minute, totusi ar trebui verificat orezul sa nu ramaie crud. Se drege cu bors acru. Cand da in clocot, se stinge si se adauga verdeturile tocate.
Secretul unei ciorbite bune fara adaos de vegeta si totusi cu un gust intens, eu adaug la sfarsit un mujdei din 2 catei de usturoi in momentul cand pun borsul acru. Nu va avea miros intens, dar totusi ii da un plus de aroma.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu