Translate

luni, 2 iunie 2014

Cheescake cu zmeura


Pentru blat:
400 g biscuiti
150 g unt
Pentru compozitie:
1 kg branza moale de vaci
300 ml smantana
3 oua
3 linguri de faina
250 g zahar
un praf de sare
vanilie
Pentru glazura:
100 g zmeura
3 linguri de zahar
1 portocala
2 linguri de amidon

Biscuitii se dau prin razatoare. Untul se topeste si se amesteca cat e fierbinte cu biscuitii.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cel putin pe fundul tavii. 


Apoi se intind biscutii pe fund si de 2 cm pe peretii tavii.


Se da la frigider pana este gata compozitia.


Branza si smantana se dau prin blender pana devin o masa cremoasa, apoi se adauga 3 galbenusurile, sarea si zaharul. Albusurile se bat separat spuma. Apoi se incorporeaza cu crema de branza si se adauga vanilie.


Compozitia obtinuta se toarna in tava peste biscuiti si se da la cuptor pentru 45 de minute la 180 °C.
Gatit la foc mic is va pastra culoarea deschisa. Cand este gata, se lasa sa se raceasca aproximativ 2 ore cu cuptorul inchis.


Glazura de zmeura se face in felul urmator:
Sucul unei portocale se toarna peste zmeura si se adauga zaharul. Se pune la foc mic. Amidonul se dizolva in 2 linguri de apa rece si se adauga peste. Cand incepe se fiarba, se ia de pe foc si se da prin blender. Apoi se trece prin strecuratoare.


Se toarna glazura peste tort. Si se da la frigider.


Cand este bine intarit, se poate scoate di tava.


Pofta buna!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu