Translate

luni, 9 iunie 2014

Torta de ciocolata


200 g ciocolata neagra
200 g unt
4 oua
200 g zahar
esenta de rom
Este un tort cu blatul fara faina! Cu o consistenta foarte fina si un gust extraordinar, mai ales pentru iubitorii de ciocolata.
Usor si rapid!
Se separa albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile se bat cu 200 g de zahar pana devin ca o crema alba.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Ciocolata si untul se pun la topit impreuna la foc mic sau la aburi. Cand s-au omogenizat, se lasa la racit.


Se unge o tava cu peretii detasabili cu unt apoi se tapeteaza cu pesmeti.


Cand ciocolata este rece, se amesteca cu miscari verticale ale telului cu galbenusurile, apoi albusurile, in asa fel ca sa nu piarda din volum.


Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor la 180 C pentru 20 de minute, fara a deschide cuptorul.


La temperatura, compozitia isi va dubla volumul, cand se va lasa la racit insa, isi va reveni la loc.


Cand este rece, se presara cu pudra, cacao sau nuca de cocos.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu