Translate

miercuri, 4 iunie 2014

Supa verde


500 g mazare verde
1/2 de ceapa
patrunjel
marar
spanac
2 linguri de ulei
sare
1 lingura de smantana

Aceasta supa e derivata a supei de mazare, m-am gandit sa pun cam tot ce aveam de culoare verde in frigider in acel moment si a iesit zic eu chiar foarte buna si parfumata!

Se caleste ceapa in putin ulei, iar cand devine transparenta, se adauga mazarea si supa de legume sau apa fierbinte cam cat cuprinde mazarea.


Se fierbe, iar cand este aproape gata, adaugam o legatura de patrunjel, una de marar si tot atata spanac (legaturile nu foarte mari).


Mai lasam la foc 5 minute, apoi mixam totul prin blender.


Daca este prea consistenta, la sfarsit, se poate dilua cu jumatate de pahar de supa de la legume fierte sau lapte fiert. 
Are un miros deosebit primavaratic, iar culoarea verde-intens sporeste apetitul.
Se asezoneaza cu o lingura de iaurt sau smantana.
Pentru un aspect mai rafinat, se poate strecura supa, eu am lasat-o asa pentru a profita de fibre.
Pofta buna va doresc!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu