Aceasta mancare foarte simpla si foarte gustoasa am gustat-o pentru prima data in Italia, de fapt fiind foarte populara in zona de Sud a tarii si Sardinia. In Sicilia este des asezonata cu o tocanita de diferite tipuri de peste. In Marocco insa am gustat varianta cu piept de pui si legume, servita intr-o oala de lut numita Tajini cu arome orientale si cu un gust mai picant.
Acum cand in Romania putem gasi orice produs, uneori ne lipseste doar reteta. O sa va impartasesc reteta mea care este adaptata la zona in care traim. La mine in casa oala cu couscous se goleste mereu la o masa, indiferent de dimensiune. :)
Ingrediente? Poftim!
Nimic complicat! Toate legumele se curata se taie cubulete.
Prazul se taie rondele.
Cubuletele de vinete se sareaza si se lasa un sfer de ora pentru a scapa de excesul de iod.
Cand se vor pune la calit se vor scuge bine.
In putin ulei se pune la calit morcovul, cand devine moale la suprafata se adauga prazul. Se mai caleste putin.
Apoi se adauga vanata si se pune capacul. Peste cateva minute e timpul ardeiului si al dovlecelului.
Cand legumele incep a se inmuia, adaugam putin chimen macinat, 2 frunze de dafin, si sare dupa gust. Se lasa la foc cam inca 10 minute. Dupa care se ia de pe foc.
In acest timp pregatim couscousul, se toarna boabele intr-o cratita incapatoare, se presara o lingurita de Curcuma si unt cat o nuca.
Se toarna peste el apa clocotita si se lasa la umflat 5-8 minute.
Pe pachet scrie cantitatea de apa necesara.
Apoi se uneste cu legumele. Care intre timp au mai dat drumul la zeama.
Se poate manca cu legume, la dorinta insa, se adauga un piept de pui facut pe gratar sau la cuptor, taiat cubulete.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu