Bliniile de dovlecei imi amintesc mereu de verile din copilarie cand mergeam in vacanta la bunici. Atunci orice ne gatea bunica, pentru noi era cel mare deliciu. Ma bucur ca fac parte din generatia care alerga prin curte cu calcaiul de paine in mana, uns cu untura si presarat cu zahar, ma simteam mult mai fericita decat copii din ziua de azi care nu mai stiu ce vor deja de la 3 ani.
Nu stiu cati din voi dupa asta vor incerca mancarea copilariei mele, eu tin sa mentionez totusi ca sunt foarte usor de facut si in mai putin de 20 de minute veti avea o farfurie plina de blinii rumene.
2 dovlecei
2oua
100ml de sana sau iaur
5 linguri de faina
sare
un varf de cutit de bicarbonat
Se bat ouale cu un praf de sare, apoi se adauga iaurtul si bicarbonatul. Cand incepe a face spuma de la bicarbonat, se adauga faina si se amesteca pana devine o masa ceva mai groasa ca smantana.
se dau prin razatoare dovleceii.
Unim compozitia cu dovleceii.
In tigaia incinsa cu ulei, turnam cu lingura bliniile. Eu le pun capac, asa cresc mai mari.
Se fac foarte repede, iar compozitia devine din ce in ce mai lichida pe parcurs pentru ca dovleceii incep sa elimine apa. Cam in 20 de minute am reusit sa fac toate bliniile din 2 dovlecei. Se scot pe servetele de hartie ca sa scape de excesul de ulei.
Pofta buna sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu