Translate

joi, 31 iulie 2014

Galbiori in sos de sofran


500 g ciuperci Galbiori
200 g smantana
100 ml supa 
1 praf de sofran
2 cepe
4 catei de usturoi
25 g unt
1 lingura amidon
sare
piper negru

Cand i-am vazut prima data ma intrebam oare ce pot face cu ei, oare ce gust au. Dar dupa ce au trecut prin bucataria mea, am zis ca sigur vor fi mereu bineveniti Galbiorii. Un parfum deosebit de celelalte ciuperci, textura fina si untoasa, perfecti pentru sosuri delicate.


Necesita multa atentie la curatat. Trebuiesc spalati in mai multe ape. 
Se fierb pentru 5 minute in apa cu sare. 
Cand sunt gata se scot din apa ca sa nu traga prea mult lichid.


Separat se caleste ceapa si usturoiul taiate solzisori foarte mici, in untul topit.
Iar cand isi lasa toate aromele, se adauga galbiorii.


Se mai lasa la rumenit vreo 3 minute.
Smantana ca sa nu se taie, am diluat-o separat cu 100 ml supa de la ciuperci.  Tot aici se poate dizolva o lingura de amidon. 
Se toarna peste ciuperci. 


Cand sosul incepe a se lega, se adauga sofranul diluat intr-o lingura de apa rece. Se sareaza, se adauga si piper negru macinat si se lasa la foc mic cam 10 minute.


Acest sos se combina de minune cu piure, orez sau paste. Eu am incercat cu taietei, a iesit o minune!
Pofta buna sa aveti!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu