Translate

joi, 17 iulie 2014

Caracatita la gratar


Caracatita
2 lamai
sare
origano
o frunza de dafin
o lingura de ulei
otet balsamic

Caracatita se spala si se curata de intestine.


Apoi se pune la fiert pentru jumatate de ora, chiar 40 de minute,  in apa sarata, unde se mai stoarce o lamaie si se adauga o frunza de dafin. In timpul fierberii caracatita is va schimba culoarea. Este necesar sa se respecte timpul de fierbere, alfel acest delicates se va transforma intr-o dezamagire in timpul mesei, ramanand tare si imposibil de mestecat.


Cand este fiarta, se scoate intr-un bol si presara cu putin origano.


Cand tigaia de gratar este incinsa, se unge cu peria cu  ulei si se frig bucatele de caracatita 10 minute in total pentru toate partile.
Se serveste cat este calda cu suc de lamaie si otet balsamic.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu