Translate

luni, 8 decembrie 2014

Foietaj cu mere


Este cea mai simpla placinta posibila, ideala pentru bucataresele grabite. 

1 foietaj
5 mere
100 g stafide
scortisoara
4 linguri de zahar
1 galbenus
2 linguri de pesmeti
rom
Merele se curata de coaja

Se taie cubulete

Se adauga 3 linguri de zahar, stafidele si se pun la fiert la foc mic, cand se caramelizeaza lichidul, se adauga scortisoara si romul, in total la foc cam 10 minute. Se ia de pe aragaz si se adauga pesmeti.


Compozitia se lasa sa se raceasca.  
Foietajul se intinde in tava, iar  compozitia se pune pe mijloc.


Se taie fasii de la centru spre capete, astfel ca se se poate face o impletitura.


Se unge cu galbenus, se presara cu scortisoara si zahar.


Se coace 20 de minute la 180 C.


Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu