Orez cu dovleac, cum v-am obisnuit deja cu deserturile din copilaria mea. Asteptam ziua de sambata cand bunica cocea paine in cuptor, pentru ca atunci se facea si desertul nostru preferat- dovleac copt cu orez. Bunica punea orezul direct in dovleac! Eu am adaptat reteta pentru bucataria moderna si a iesit totusi un deliciu! Este o mancare perfecta si pentru zilele de post de peste an.
Reteta
500 g dovleac
200 g orez
100 g stafide
100 g zahar
1 lingurita de sare
rom
50 g unt
Dovleacul se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare. Cam in 15 minute este gata.
Apoi se adauga orezul, nespalat! (pentru a-si pastra textura cremoasa), stafidele.
Nu se amesteca in timpul fierberii. La jumatate din timp se adauga zaharul, untul si romul..
Se fierbe la foc incet cu capac pana este aproape gatit orezu.
Asa va arata cand se va lua de pe foc. Deasupra se formeaza un strat cremos de sos de dovleac cu unt.
Se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi se poate servi.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu